0 Producten (0)
GetPro Forum
Ga naar:
  U hebt   bookmarked items
Viewing Topic "MEAL PREP 101"

1 artikel(en)     Sorteer:  Nieuwste Oudste

per pagina
 
 Reacties
Geplaatst door: Yu Han Fung
Aantal Reacties: 14
Aangemeld op: 31 jan. 2017

Goedemorgen dames en heren!!

Vorige week hebben we je wat tips gegeven die je helpen bij de strijd van "dirty" naar "clean" eten. Vandaag staat een snelcursus meal prep op het menuLaughing

 

Heb jij nog tips om mij of anderen te helpen? Zet ze in een reactie hieronder!!


 

MEAL PREP 101

 

Wat is mealprep? Mealprep is heel simpel gezegd het vooraf klaarmaken van je maaltijd(en). Het komt geforceerd en autistisch over, maar uiteindelijk scheelt het je een hoop gezeik en helpt het jou bij het behalen van je gestelde doelen. Op deze manier weet je wat je wanneer moet eten en staat het voedsel al klaar op het moment dat je trek krijgt. Je loopt geen ‘gevaar’ dat je zonder eten komt te staan. Je hoeft niet meer vroeg op of laat naar bed om je maaltijden te bereiden. We gaan in dit artikel niet inhoudelijk in op de maaltijden zelf, daarvoor verwijs ik je door naar 1 van onze voedingsschema’s of recepten. Wat we wel gaan doen is je de basisprincipes leren om zo efficiënt mogelijk te “preppen”. We verdelen dit artikel in vier stukken. De boodschappen, de voorbereiding, het preppen en het verpakken.

 

BOODSCHAPPEN

Doe de boodschappen zo laat mogelijk, maar ook weer niet te laat! Op deze manier heb je verse producten, maar heb je eventueel ook nog een kleine buffer om snel nog even iets te halen wat je in eerste instantie vergeten was. Denk aan de supermarkt, maar ook aan de lokale slager of de markt. Prijzen kunnen van plek tot plek en stad tot stad erg variëren! Uiteraard is 1 van de bekendste vuistregels om in bulk te kopen, hoe meer je koopt hoe goedkoper het zal zijn in verhouding. Denk naast de voedingsproducten zelf ook aan alles wat je nodig hebt om de producten smaak te geven en te bereiden; kruiden, olie etc.

 

VOORBEREIDEN

Voorbereiding is erg belangrijk. Het kunnen kleine dingen zijn maar ook grotere dingen. Met kleine dingen bedoelen we bijvoorbeeld de spullen een avond van tevoren uit de vriezer halen. Producten die al ontdooid zijn, zijn sneller klaar dan producten die eerst nog ontdooid moeten worden. Ook prefereert de gemiddelde persoon producten die ‘natuurlijk’ ontdooid zijn. De grotere dingen zijn bijvoorbeeld het vlees of vis marineren. Afhankelijk van persoonlijke voorkeuren marineren sommige mensen de producten pas bij het bereiden maar velen doen dit ook al de avond ervoor of zelfs 24 uur van tevoren.

 

PREPPEN

Bedenk van tevoren hoe je alles zo efficiënt mogelijk kunt bereiden. Je wilt niet eerst je rijst maken en daarna pas je kip terwijl je dit ook prima tegelijk kunt doen. In de meest efficiënte situatie maak je alles, of in ieder geval zo veel mogelijk tegelijk zodat je niet moet wachten op het 1 voordat het ander klaar is. Maak dus gebruik van de middelen die je hebt. Je gasfornuis, je oven, je rijstkoker en eventuele andere apparaten in de keuken die goed van pas kunnen komen. Begin met hetgeen op te zetten wat het langst duurt. Wanneer je iets hebt opgezet en wacht tot dit klaar is ga je verder met het volgende.

 

VERPAKKEN

Na het bereiden is het ‘t beste om de producten eerst te laten afkoelen alvorens te verpakken. De meest gebruikelijke manier is uiteraard om je voeding in Tupperware containers te bewaren. Het voedsel dat je in de komende 72 uur gaat eten kun je in de koeling bewaren, de rest leg je in de vriezer. Haal elke keer je Tupperware 24 uur van tevoren uit de vriezer. Op deze manier heeft het voedsel ruim de tijd om te ontdooien alvorens het wordt geconsumeerd. Tot slot, denk ook aan het eten zelf dus doe bijvoorbeeld een paar vorken in je tas.

 

Geplaatst op : 29 May 2017 11:51

1 artikel(en)     Sorteer:  Nieuwste Oudste

per pagina
 
Viewing Topic "MEAL PREP 101"

    Ga naar:
      U hebt   bookmarked items

    Nu Online:

     
    Gebruikers die dit forum momenteel browsen 1 ingelogde gebruikers :: 0 en gast 1 (gebaseerd op gebruikers activiteit de laatste 5 minuten)