0 Producten (0)
GetPro Forum
Ga naar:
  U hebt   bookmarked items
Viewing Topic "MOTIVATIE"

1 artikel(en)     Sorteer:  Nieuwste Oudste

per pagina
 
 Reacties
Geplaatst door: Yu Han Fung
Aantal Reacties: 14
Aangemeld op: 31 jan. 2017

Goedemiddag dames en heren!!

Allereerst hoop ik dat jullie volop van dit mooie weekend aan het genieten zijn. Vandaag gaan we wat tips geven om je motivatie te vinden en te behouden. Laughing

 

Heb jij nog tips om mij of anderen te helpen? Zet ze in een reactie hieronder!!


 

MOTIVATIE

 

Bij de een is het een vaak voorkomend probleem, de ander heeft er totaal geen last van. Voor sommigen is het slechts af en toe moeilijk en voor anderen is het een constante strijd. Hoe dan ook, iedereen loopt er weleens tegen aan: motivatie vinden en behouden. Ik ga je een paar tips geven om het je iétsje makkelijker te maken in deze strijd. De strijd naar een gezondere levensstijl.

 

Verwachting

De eerste tip die ik je ga geven is om een realistische verwachting voor jezelf op te stellen. Iedereen wilt zo snel mogelijk, zo veel mogelijk harde en droge spiermassa opbouwen. Wees realistisch, Rome is ook niet in 1 dag gebouwd. Wees eerlijk tegen over jezelf. Wat is wel mogelijk en belangrijker, wat niet? Dit betekent ook dat je niet te hoge eisen aan jezelf en aan je lichaam moet stellen. Dat je in jaar 1 drie kilo spiermassa bent aangekomen betekent niet dat dat in het tweede jaar ook gaat lukken. Kijk naar je lichaam, zie de veranderingen en hou je lichaam goed in de gaten. Afhankelijk van factoren zoals hoe lang je al traint, hoe frequent je traint, hoe consequent je op je voeding let en de mate waarin je weet wat je doet, kun je voor jezelf realistische doelstellingen opstellen. Dit kan variëren van 1 kilo droge spiermassa opbouwen binnen een half jaar tot een cut naar een vetpercentage van 8% binnen 3 maanden.

 

Progressie

Hou je voortgang in de gaten. Zie, accepteer en noteer je progressie. Afhankelijk van je doelstelling kan dit resulteren in het bijhouden van je gewicht, het bijhouden van je vetpercentage, het bijhouden van het gewicht waarmee je traint en ga zo door. Een fysiek bouwen waar je trots op mag zijn, daar ben je in principe voor de rest van je leven mee bezig. Een goed fysiek creëren gaat in het begin snel en makkelijk, dat zijn newbie gains. Hierna gaat het met babystapjes, accepteer dit.

 

Rust

Sommigen hebben het idee dat het de bedoeling is om zo vaak en zo zwaar mogelijk te trainen. Voor de een werkt dit goed, voor de ander minder. Een ding is een feit. Ieder persoon, heeft op zijn eigen momenten rust nodig. Wanneer je merkt dat je lichaam rust nodig heeft, neem deze dan ook!! Je zult zien dat je door een stap terug te nemen vervolgens twee stappen vooruit kunt zetten.

 

Op- en afbouwen

Dit is met name een tip voor de beginners. Wanneer je wilt gaan leven volgens een gezonde levensstijl, zijn velen geneigd om vanuit het niets elke dag drie borden rijst met kip naar binnen te gaan schuiven en 6 keer per week te gaan trainen. Dit gaat niet. Niet voor iedereen. Wat er bij de meesten gebeurd, wat ik vaak genoeg in de praktijk heb gezien, is dat het twee weken goed gaat maar de persoon in kwestie daarna terug bij af is. Je hebt weken, maanden al dan niet jarenlang een andere levensstijl aangehouden. Waarom plotseling van het 1 op het ander springen? Vanwaar deze haast? Doe alles met mate en bouw alles rustig op. Train je normaal nooit? Begin dan met drie keer en kijk hoe dit aanvoelt en hoe goed dit vol te houden is. Nog nooit clean gegeten? Bouw dan rustig af met je slechte eetgewoontes en bouw tegelijkertijd je goede eetgewoontes op. Meer hierover in mijn artikel van "dirty naar "clean" eten.

 

Tot slot. Zoek een rolmodel. Niet een waar je jaloers op bent, niet een waar je tegen op kijkt, niet een die gefotoshopt is, maar een waarvan je oprecht zegt dít heeft hij goed gedaan en ik vraag me af hoe.

 

 

 

Geplaatst op : 17 Jun 2017 14:01

1 artikel(en)     Sorteer:  Nieuwste Oudste

per pagina
 
Viewing Topic "MOTIVATIE"

    Ga naar:
      U hebt   bookmarked items

    Nu Online:

     
    Gebruikers die dit forum momenteel browsen 1 ingelogde gebruikers :: 0 en gast 1 (gebaseerd op gebruikers activiteit de laatste 5 minuten)