Met de volgende exclusieve tips van Neal Nordé ben jij instaat om eenvoudig en snel maximaal resultaat te behalen! 

1. WAT MOET JE DOEN
Basisoefeningen, zoals bankdrukken, squatten,shoulderpress of deadliften zorgen ervoor dat je een zo groot mogelijk gewicht kan gebruiken. Bij deze oefeningen kun relatief snel kracht en spiermassa opbouwen. Zorg ervoor dat deze basisoefeningen de kern is van je training


2. HOUDT DE GOEDE VOLGORDE AAN!
Veel mensen maken de fout om een verkeerde volgorde aan te houden met het trainen. Ga eerst de hoofdspieren trainen en daarna de kleinere geïsoleerde oefeningen. Je hebt namelijk meer energie nodig om je hoofdspieren te trainen. Ga niet eerst je biceps trainen en vervolgens je rug. Omdat je voor je rug ook je armen nodig hebt.

3. PROBEER ELKE KEER MEER GEWICHT TE GEBRUIKEN
Gebruik niet te weinig gewicht, als je minder gewicht gebruik wordt je minder sterk en gespierd. Je moet progressief je spieren belasten. Dus steeds meer gewicht gebruiken en/of intensiever trainen.

4. MAAK NIET ALLEEN MAAR GEBRUIK VAN DE MACHINES
Probeer juist meer te werken met vrije gewichten. Door gebruikt te maken van vrije gewichten worden er hulpspieren ingeschakeld die je moeten helpen bij je balans en coördinatie. Bij de machines neem je een gefixeerde houding aan. Werken met losse gewichten en halters maakt je uiteindelijk sterker dan met machines. Bovendien kun je met losse gewichten meer variëren. Bekijk hier alle oefeningen van GetPro! 

5. LET OP DE JUISTE UITVOERING VAN DE OEFENINGEN
Als je dit niet doet, verdeel je de belasting niet goed op je spieren. Je traint ook niet effectief als je verkeerde bewegingen maakt. Bovendien heb je meer kans op blessures!

6. FIXEER JE NIET OP JE FAVORIETE SPIERGROEPEN
Spieren die sterk zijn moet je niet meer gaan trainen dan al je andere spieren. Het is belangrijk om al je spieren goed te trainen en voldoende aandacht te geven. Juist spieren waar je sterker in bent hoeven in principe minder aandacht te krijgen.

7. TRAIN MET EEN DOEL
Zonder doel trainen is niet goed voor je motivatie. Bovendien kun je jezelf niet meten in hoeverre je nou vooruitgang hebt geboekt. Train voor een bepaald doel en werk hiernaar toe. Dit motiveert en stimuleert je veel beter!

8. VOLG NIET TE LANG HETZELFDE TRAININGSSCHEMA
Een trainingsschema is goed voor circa 6 á 10 weken. Daarna begint je lichaam eraan te wennen en train je niet meer effectief. Zorg ervoor dat je tijdig overstapt op een ander schema of dat je andere oefeningen doet. Ook is het goed om continue de volgorde van oefeningen te veranderen. Bekijk hier alle schema's van GetPro! 

9. PLAN JE TRAINING GOED IN
Ga niet een jaar lang hard knallen, maar wissel het jaar af met intensievere perioden en minder intensievere perioden. Deel dus deze perioden in met een hogere en lager belasting. Het indelen van je perioden wordt ook wel ‘periodiseren’ genoemd.

10. VOEDING
Voeding is heel belangrijk. Als je voeding niet goed is kun je niet goed en optimaal trainen. Voor mensen die aan krachtsport doen betekent het dat je voldoende eiwitten, koolhydraten en goede vetten krijgt. Ook moet je aandacht besteden aan je voeding voor, na en tijdens de training. Blijf vooral ook voldoende drinken. Als je aandacht aan je voeding besteed heb je het halve werk al gedaan.


Volg ons op facebook voor meer tips & tricks!