Je benen trainen, het is zwaar, intensief en het doet pijn, veel pijn! Maar toch adviseren we bij GetPro om nooit leg day te skippen. Na het lezen van de volgende 7 punten zal jij nooit meer leg day skippen!  

1. Meer massa: Leg day is veel meer dan het trainen van alleen de benen. De benen zijn het hart van de testosteronproductie van het lichaam. Zware compound oefeningen zoals squats, leg presses en deadlifts verhogen de testosteron en hormoonwaardes. Wat betekent dat jij meer spiermassa kan ontwikkelen, zelfs in het bovenlichaam. Train dus altijd je benen als jij spiermassa wilt ontwikkelen! 

2. Maximale kracht: Het uitvoeren van compound oefeningen, zoals de squat en de deadlift verhogen de algemene fysieke kracht van het lichaam. Dit betekent dat jij het bovenlichaam nog zwaarder zal kunnen gaan trainen, wat jouw spierkracht zal doen toenemen. Train dus altijd je benen als jij meer kracht wilt ontwikkelen!


3.  Mentale kracht: Het trainen van de benen is fysiek zwaar en intensief. Om een leg day af te ronden heb jij doorzettingsvermogen en daadkracht nodig. Het trainen van de benen traint daarom ook jouw mentale kracht. Kan jij het aan? 

4. Cardio Vs. Kracht:  Je kan het uitvoeren van cardio, zoals hardlopen niet vergelijken met krachttraining voor de benen. Tijdens de cardio train je de benen minder intensief en op geheel andere wijze. Je zal daarom met cardio niet veel spiermassa in de benen kunnen ontwikkelen. Door middel van krachttraining worden de spiervezels in je benen maximaal getriggerd, wat de spiermassa in de benen zal doen toenemen. Combineer daarom altijd cadio- en krachttraining voor optimaal resultaat van de benen! 

5.  Symmetrie: We kennen het allemaal, mannen met een groot en gespierd bovenlichaam met daaronder tandenstokers als benen. Dit wil jij niet! Zorg er altijd voor dat jij je lichaam symmetrisch traint. Daarom is krachttraining voor de benen een ''must''!


6. Burn baby burn:
Het achterwerk is de grootste spier van het lichaam. Als je deze grote spieren traint verbruik je meer energie en verbrand je meer calorieën. Het trainen van de benen heeft dus een postieve invloed op de vetverbranding

7. Voorkom blessures: Disbalans in de spieren en slecht getrainde benen verhogen de kans op blessures. Het trainen van de benen versterkt de hamstrings en andere belangrijk gewrichten in de benen en onderrug. Dit versterkt de mobiliteit en stabiliteit van het lichaam. Het is van groot belang om de benen te trainen om pijntjes en kwaaltjes te voorkomen. Train daarom altijd je benen! 

Het is duidelijk dat het trainen van de benen vele voordelen heeft. Maar hoevaak moet jij eigenlijk je benen trainen? Neal Nordé (atleet) adviseert om minimaal één keer per week de benen te trainen. Om jou op weg te helpen met het trainen van de benen, presenteert GetPro samen met Neal Nordé het exclusieve ''Ultimate Leg Day'' trainingsschema. 

Met deze killer workout ben jij instaat je benen optimaal te trainen en maximaal resultaat te behalen! Ben jij klaar om serieus en gefocust benen te trainen? Wil jij mooie gespierde benen die symmetrisch zijn aan de rest van je lichaam? Dan past dit schema perfect bij jou! 

Bekijk hier GRATIS het gehele schema, indien jij vragen hebt kan je contact opnemen met Neal via info@get-pro.com! 

                                                                                                Ultimate Leg Day training  

                                                                                                         Are YOU ready to GetPro?