In deze tijd is er een ruim aanbod aan voedingssupplementen. Maar wat zijn voedingssupplementen precies?

Voedingssupplementen dienen puur als aanvulling op de dagelijkse voeding, zodat het lichaam een juiste hoeveelheid aan vitamine, mineralen en/of  aminozuren binnen krijgt. In de meeste gevallen wordt dit verkocht in een vorm van poeder of capsules. Wat zijn precies de beste supplementen voor het opbouwen van spiermassa, de gezondheid en ontspanning? En waar moet je op letten bij het kopen van supplementen?

Waarom voedingssupplementen?
Welke supplementen het beste voor iemand zijn, is geheel persoonsgebonden. Supplementen die precies bij jou passen, zijn supplementen die precies op jou zijn afgestemd. Dit heeft te maken met de werking en het effect van een supplement op een desbetreffend persoon. Is het lichaam in staat om de werkzame stofjes uit een supplement goed opnemen? En is de dosering van het supplement afgestemd op de desbetreffende persoon? Zo beweert expert Junglen Zwaan dat de mensheid zoveel mogelijk vitamines en mineralen uit de normale voeding moet halen. Helaas wordt dit voor sommige mensen een erg hoog kostenplaatje. Vooral krachtsporters hebben meer voedingsstoffen nodig om spiermassa op te bouwen. En de juiste hoeveelheid halen vanuit voeding verhoogt de kosten en is daarnaast ook moeilijk om binnen te krijgen, vanwege de grote hoeveelheid eten. En juist daarom zijn de voedingssupplementen op de Internationale markt gekomen.

De voedingssupplementen markt in Nederland is enorm groot. Er zijn talloze aanbieders, die allemaal hun eigen verhaal hebben. De voedingssupplementen die zij aanbieden bevatten allen een eigen samengestelde hoeveelheid aan vitamines en mineralen. Wat wij daarmee willen zeggen, is dat niet elke aanbieder een hoge kwaliteit voedingssupplementen aanbiedt. Dit zal ervoor zorgen dat het lichaam te weinig of een te hoge hoeveelheid binnen krijgt. Dit zorgt ervoor dat nodige hoeveelheid voor het lichaam niet wordt gehaald of wordt overschreden.

De belangrijkste voedingssupplementen
Bij het opbouwen van spiermassa heeft het lichaam een hogere dosis aan voedingsstoffen nodig. Met name eiwitten, BCAA’s en creatine zijn een belangrijke factor in dit proces, omdat de spierkracht en spiermassa hier vergroot en versterkt worden. Het binnenkrijgen van voldoende eiwitten zorgt ervoor dat de spieren optimaal herstellen, waardoor er meer spiermassa ontwikkelt kan worden. BCAA’s staat voor ‘Branch Chain Amino Acids’ Dit zijn drie aminozuren die door de spieren worden gebruikt. De aminozuren functioneren als bouwstenen van de spieren. Aminozuren zijn dus essentieël bij het ontwikkelen van spiermassa. Creatine is een molecuul in het energiesysteem wat ervoor zorgt dat er snel energie gemaakt wordt voor de cellen. Creatine zorgt voor een betere prestatie tijdens het trainen en daarnaast beschermt het de hersenen. De algemene aanbeveling is 5 gram per dosering, omdat uit onderzoek is gebleken dat te veel creatine geen positief effect heeft op de prestaties van het lichaam.


Voor een gezond lichaam zijn het gebruik van vitamine D, visolie en magnesium een belangrijke factor. Tijdens de wintermaanden heeft het lichaam weinig te maken met de zon, waardoor er een tekort ontstaat aan vitamine D. Vitamine D is een essentiële vitamine voor het lichaam en is onder andere belangrijk voor de botten en de weerstand van het lichaam. Visolie levert omega-3 vetten wat helpt bij de gezondheid van het lichaam. Als laatste adviseren wij het gebruik van magnesium. Magnesium zorgt voor ontspanning in het lichaam, waardoor een goede nachtrust bevorderd wordt. Overigens gaat het ook spierpijn tegen.

Al onze voedingssupplementen bevatten de hoogste kwaliteit ingrediënten, waardoor het lichaam op en top gezond blijft!
Bekijk hier al onze voedingssuplementen.