Tip 1
Eet zes keer per dag in plaats van drie keer. De totale hoeveelheid van wat je gedurende de dag eet blijft hetzelfde, alleen verdeeld in zes porties. Hiermee voorkom je honger en lekkere trek tussen de maaltijden door, en je stofwisseling wordt hoger.

Tip 2
Kleed je warm aan voordat je gaat trainen. Als je lichaam het warm heeft verbrand je meer calorieën.

Tip 3
Drink voldoende water gedurende de dag. Als je vochtbalans te laag is, zal je een honger gevoel krijgen.

Tip 4
Download een fit App voor op je telefoon om je calorieën te tellen en je workouts bij te houden.

Tip 5
Neem in je krachtraining de squat op. Met de squat train je been-, bil-, buik- en rugspieren. Met één oefening train je dus een aantal grote spiergroepen. Daardoor is de squat ideaal voor het krijgen van extra spiermassa, waarmee je, je stofwisseling op een hoger niveau brengt.

Hoe je de squat doet?
Kijk hier voor het voorbeeld.Tip 6
Zorg ervoor dat er avocado’s in je dieet zitten. De gezonde vette in avocado’s heeft je lichaam nodig voor het verbranden van de slechte vetten.

Tip 7
Sla nooit het ontbijt over. Eet juist in de ochtend een relatief groot deel van je dagelijkse caloriebehoefte. Eet bij het ontbijt tussen de 400 en 600 calorieën, dit helpt je stofwisseling op gang te brengen en geeft je voldoende energie voor de dag die voor je ligt. En zal je minder snel in verleiding komen om tussendoor te gaan snacken.

Tip 8
Laat de kant-en-klaar maaltijden in de supermarkt liggen. Bereid altijd zelf je eten zodat je precies weet wat je binnen krijgt.

Tip 9
Neem in je krachttraining de push up (opdrukken) op. Naast de grote spiergroep van de borstspieren train je met de push up ook je triceps en de rug- en buikspieren. Als de push up (nog) te zwaar is, dan maak je hem lichter door op je knieën te gaan liggen.Tip 10
Vermijd stress. Uit onderzoek is gebleken dat het stresshormoon cortisol ervoor zorgt dat je meer honger krijgt.

Tip 11
Maak je eten pittig. Pittig eten zorgt ervoor dat je metabolisme omhoog gaat.

Tip 12
Zoek een trainingsmaatje. Je trainingsmaatje is de stok achter de deur als je geen zin hebt om te trainen en je kunt elkaar helpen om gemotiveerd te blijven.

Tip 13
Kauw langzaam, uit onderzoek is gebleken dat je minder eet als je langzaam kauwt.

Tip 14
In de spieren wordt glycogeen opgeslagen. Glycogeen is de ongebruikte en opgeslagen vorm van koolhydraten. Je glycogeenvoorraden zou je minimaal één keer per twee weken uit moeten putten. Als je glycogeenvoorraden pieken, verhoogt het lichaam namelijk de capaciteit voor het opslaan van vet. Terwijl het lichaam meer vet zal gaan verbranden als de glycogeen voorraden uitgeput zijn. Je kunt je glycogeen voorraden uitputten door twee dagen lang zeer weinig koolhydraten te eten. Doet dit niet vaker dan één keer int de twee weken.