Sporten is goed voor je en fitness natuurlijk ook! Maar wat zijn nou de belangrijkste voordelen van fitness?

1. Betere nachtrust
Uit verschillende studies blijkt dat mensen die 3 maal per week een goed trainingsschema voor krachttraining volgen, een betere nachtrust hebben dan mensen die dit niet doen.

2. Meer energie
Regelmatig fitnessen verhoogt het gehalte aan endorfine in het menselijk lichaam en dit zorgt voor meer energie. Het doen aan fitness is dus een goede manier om vermoeid te bestrijden. Al bij 3 maal per week een halfuurtje fitnessen wordt het energiepeil verhoogd.

3. Een beter zelfbeeld
Wanneer je regelmatig aan het fitnessen bent, word je alsmaar fitter. Hierdoor voel je je zowel lichamelijk als geestelijk beter. Hierdoor zit je lekkerder in je vel en zal je zelfvertrouwen toenemen.

4. Een verhoogd metabolisme
Regelmatig fitnessen zorgt voor meerdere en sterkere spieren. Spieren verbruiken meer energie dan vet, dus tijdens het rusten verbrand je meer energie.

5. Minder stress
Door het trainen daalt je bloeddruk en wordt het bloed sneller door je aders gepompt. Daarnaast kan je tijdens het trainen lekker afreageren in een zware workout.

6. Verbeterd hartfuncties
Met fitnessen verbeter je de kracht van alle spieren in je lichaam en dus ook van je hart. Hierdoor pompt het efficiënter bloed en zuurstof door je lichaam.

7. Minder kwaaltjes

Hoe fitter je bent, hoe minder kans je loopt op allerlei soorten kwaaltjes en blessures. Het volgen van trainingsschema is dus naast je fysieke gesteldheid ook goed tegen het voorkomen van kwaaltjes. Bekijk alle trainingsschema's van GetPro hier