Volgens allesoversport.nl, is fitness momenteel één van de populairste sporten in Nederland. Een grote deel van de Nederlandse bevolking gaat naar de sportschool. Is dit niet het geval, dan beoefenen zij een andere sport of doen ze helemaal niks.

Personal Trainers en supplementen aanbieders raden aan om supplementen te gebruiken, zodat sporters de juiste voedingsstoffen binnenkrijgen om maximaal te kunnen presteren tijdens een workout. Voedingscentrum Nederland gelooft niet in de werking van supplementen en raad dit af. Maar, wie heeft er nou gelijk? En welke supplementen heb je nou echt nodig?Krachtsporters, duursporters en sporters die minimaal drie keer per week trainen, hebben supplementen nodig om het maximale uit hun workout te halen. Dit gaat gepaard met een effectieve training en goede voeding. Vanuit de voeding moeten er voldoende koolhydraten, eiwitten en vetten in het lichaam terecht komen. Supplementen zijn daar om de tekorten vanuit de voeding aan te vullen. Wij hebben de 4 belangrijkste supplementen op een rijtje gezet:

1. Eiwitten
De eiwitten zijn een belangrijke factor in de spieropbouw. Eiwitten dienen als bouwstoffen voor de spiervezels. Over het algemeen valt er veel eiwitten uit voeding te halen, zoals uit kip, vis mager vlees, rund en eieren. Helaas bevat een gemiddelde maaltijd niet genoeg koolhydraten, eiwitten, en vetten om een intensieve sporter optimaal te laten herstellen. Daarom zijn de supplementen als Whey en Caseïne op de markt gebracht, zodat het lichaam een optimale hoeveelheid eiwitten binnenkrijgt. De GetPro Whey Isolate, Whey Concentrate en Caseïne bevatten het hoogste eiwitgehalte op de supplementenmarkt, wat ervoor zorgt dat het lichaam optimaal hersteld!2. Creatine
Creatine wordt door het lichaam zelf al geproduceerd, daarnaast kan je creatine binnenkrijgen via vis en vlees. Creatine zorgt ervoor dat de prestaties van de spier verhoogt worden tijdens een kortdurende krachtsinspanning, wat ertoe leidt dat het lichaam meer uithoudingsvermogen krijgt. Wel wordt er aangeraden om na een periode van vier tot zes weken te stoppen met creatine. Dit omdat het bij langer gebruik dan zes weken geen positief effect meer zal hebben op het lichaam. De GetPro Creatine bestaat voor 100% uit creatine monohydraat en is daarmee de puurste vorm in zijn soort! Overigens bevat de creatine geen toegevoegde suikers, vetten en blends (mix van grondstoffen, waar de hoeveelheid werkende stof niet uit af te lezen is).

3. BCAA
In BCAA’s zitten essentiële aminozuren (bouwstenen van eiwitten). BCAA stimuleert de eiwitsynthese, waardoor de eiwitten beter worden benut. Tevens zorgt de BCAA ervoor dat er geen spierafbraak ontstaat en er meer energie gecreëerd wordt. De BCAA van GetPro bevat alle essentiële ingrediënten wat zorgt voor een spoedig herstel van het lichaam. Doordat de BCAA alleen essentiële ingrediënten bevat, is deze vrijwel vrij van vetten en suikers.

4. Vitamines
Als je gezond wilt blijven en je immuunsysteem op peil wilt houden zijn vitamines en mineralen van groot belang.  Vitamines zijn een belangrijk onderdeel van gezonde voeding en helpen daar waar er tekorten zijn in het lichaam. De vitamines helpen het lichaam bij dagelijkse routines. Zo zorgen vitamines voor sterkere botten en spieren!

Benieuwd naar de supplementen van GetPro? Bekijk dan het gehele assortiment op https://www.get-pro.com/nieuws/duidelijkheid-supplementen/.

Voor meer vragen zijn wij bereikbaar via info@get-pro.com of via de Facebook Messenger app!