Op 1 Februari 2017, lanceerde GetPro samen met haar rolmodellen de exclusieve Transformation Challenge. Tijdens de Challenge zullen 22 deelnemers, 6 maanden lang strijden om de hoofdprijs van €2500 en eeuwige roem binnen de GetPro Community. Wil jij meer leren over de Transformation Challenge? Klik dan hier.

word memberVorige week interviewde GetPro ''Tanja'', één van de enthousiaste deelneemsters van de GetPro Transformation Challenge. Lees het interview hier en leer alles over Tanja’s trainingsmethodes, voedingspatronen en supplementen gebruik. 

Wie is Tanja? 
Ik ben Tanja, 35 lentes jong en momenteel wonend in Leeuwarden. Op dit moment leef ik een erg druk leven, zo ben ik naast mijn parttime job druk bezig met het opzetten van mijn eigen multimedia bedrijfje. Daarnaast heb ik ook een handje vol hobby’s waar ik mij dagelijks mee bezighoud, zoals gamen en fotograferen. 


Waarom heb jij je ingeschreven voor de GetPro Transformation Challenge? 
Ik heb me ingeschreven voor de Transformation Challenge, omdat ik voor mezelf een stok achter de deur wil houden om mijn sportieve doelen niet te laten versloffen. Want wees heel eerlijk, het is toch makkelijker om als je moe of ontzettend druk bent de sportschool even te skippen. Maar door de regels van de Transformation Challenge ben ik wel instaat om toch regelmatig naar de gym te gaan. Kortom, de Transformation Challenge is voor mij een houvast om mijn sportieve doelen doelgericht te kunnen bereiken!  


Wat zijn jouw sportieve doelen in 2017? 
Ik heb voor mijzelf erg hoge doelen gesteld, maar om reëel te blijven zou ik graag voor het eind van de Transformation Challenge (1 aug) het volgende willen bereiken. Gewicht is voor mij niet belangrijk, wel wil ik mijn vetpercentage verlagen naar 20%. Zoals de meeste vrouwen, wil ik mijn benen, billen en rug graag ontwikkelen. Hier zit bij mij het meeste werk en het zal dan ook afzien zien om mijzelf tevreden te stellen. Daarnast wil ik fysiek en mentaal sterker dan ooit worden, ik ben ervan overtuigd dat de Transformation Challenge mij hierbij zal helpen. 

Wat doe jij qua training, voeding en supplementen om maximaal resultaat te behalen?
Vorig jaar heb ik last gehad van een onregelmatige hartslag, dit heeft dan ook een groot effect gehad op mijn trainings- en voedingspatronen. Gelukkig ben ik er weer helemaal bovenop en ben ik nu wel instaat om er voor de volle honderd procent voor te gaan. Op dit moment train ik 7 dagen in de week, dit is erg zwaar maar tot zover ben ik instaat geweest het vol te houden. Ik doe mijn krachttrainingen op oneven dagen en steady state cardio op even dagen. De afgelopen weken heb ik random trainingen gedaan om mijn ideale ritme te vinden, om nu nog effectiever te gaan trainen ga ik vanaf vandaag over op het "Strive for Progress" trainingsschema van GetPro. Zodra het mooier weer is verplaats ik mijn cardio naar buiten. 

Daarnaast let ik ook erg goed op mijn voeding, zo doe ik een keer per week boodschappen samen met mijn vriend, zodat ik niet in de verleiding kom iets lekkers mee te nemen (wat er niet is kun je ook niet op eten). De boodschappen die ik doe zorgen voor een goede verdelen van mijn voedingstoffen zodat ik op mijn doelen kan bereiken. Daarnaast sta ik elke woensdag op de weegschaal, om zo de doelstellingen per week bij te stellen. Dit helpt mij om toe te werken naar de maandelijkse doelen die ik stel.   

Op het gebied van supplementen ben ik helaas niet erg actief. Door mijn gesteldheid ben ik niet instaat om E-nummers te gebruiken ( E-nummers zijn stoffen die worden toegevoegd om eigenschappen van voedingsmiddelen te verbeteren), ik moet dus al mijn voedingsstoffen uit mijn gewone voeding halen. Ik begrijp dat dit voor mij een groot nadeel is.


Kan jij met jouw huidige trainings- en voedingsmethodes winnen?
De concurrentie (22 man/vrouw) is sterk, iedereen werkt ontzettend hard om hun eigen doelen te bereiken, dus ik ben eerlijk tegen mezelf ''ik ga het wel zwaar krijgen''.  Maar als ik mijn eigen wekelijkse doelen blijf bereiken, zal ik mijn einddoel zeker halen. Aan mijn motivatie zal het in ieder geval niet liggen, door het gedonder met mijn hart is mijn motivatie sterker en groter dan ooit, dus ik maak zeker een goede kans om te winnen! 


Tot slot, wat betekent GetPro voor jou?
Het forum van GetPro biedt hulp wanneer nodig en dient als een uitlaatklep wanneer je even wat kwijt wil tijdens je get-fit reis. De trainingsschema’s die te downloaden zijn, dienen als een goede en leuke ondersteuning in het behalen van mijn doelen. Alle schema’s zijn goed uitgelegd en het feit dat voor verschillende doelen verschillende schema's zijn te vinden geeft een goed beeld van wat je te doen staat. Voor mij is GetPro ‘’een community waar men elkaar steunt (professionals en amateurs) om samen verder te komen in een gezamenlijk doel’’.