Het wordt warm vandaag, de komende dagen zelfs nóg warmer. Nu is het extra belangrijk dat je genoeg water drinkt, 1,5 liter per dag. Vind je dat veel of lukt het je vaak niet? Met deze tips haal je het makkelijk.

 

  1. Zet het water in zicht. Het klinkt simpel, maar als iets voor je neus staat, denk je er ook aan. Zet dus een flesje of glas water voor je neus, op je bureau of vlakbij je werkplek. Ook thuis werkt dit: zet een kan op tafel of een flesje op je nachtkastje.

  2. Zorg voor routine. Drink op vaste tijden en bij elke maaltijd. Hiervoor kun je ook reminders instellen op je telefoon. 

  3. Of gebruik een app. Op de meeste telefoons kun je bijhouden hoeveel water je drinkt, maar er bestaan ook genoeg apps die je een herinnering geven (bijvoorbeeld Aqua Alert, iOS en Android) dat je nog water moet drinken. Zo weet je precies hoe veel je hebt gedronken en of je niet te weinig of juist te veel drinkt.

  4. Doe fruit in het water. Ben je het water soms zat en heb je zin aan iets met meer smaak? Thee en koffie mag, maar misschien is het nog lekkerder om fruit of munt in het water te doen. Aardbeien, citroen, komkommer, het kan allemaal én is gezond. Er bestaan inmiddels allerlei waterflessen met een aparte buis waar je smaakmakers in kunt doen, zodat je niet ineens hap munt inslikt. 

  5. Gebruik een gadget. Er zijn zelfs slimme waterflessen. Als de reminders van je telefoon niet helpen, kan dit een goede oplossing zijn. Bijvoorbeeld de Hidrate Spark. Die staat via Bluetooth in verbinding met je telefoon. Als je te weinig drinkt, licht de telefoon op. Goedkoop issie niet, maar wel effectief.

 

Bron: RTL Z