De fitnessbranche blijft groeien en wordt steeds populairder. Dit brengt natuurlijk meerdere trends en ontwikkelingen met zich mee. GetPro heeft de verwachte trends en ontwikkelingen voor 2018 in de fitnessbranche op een rijtje gezet:

1. Slimmere herstelmethodes voor het lichaam
Cryotherapie en infraroodsauna’s zijn zeker niet nieuw, maar worden elk jaar verbeterd. Bij cryotherapie wordt het lichaam blootgesteld aan een superkoude omgeving van -150 graden mist. Bij infraroodsauna’s wordt het lichaam van binnenuit verwarmd en zo gereinigd.

2. Virtual reality workouts
Virtual reality workouts, zijn workouts die je met behulp van een VR-bril volledig thuis kunt uitvoeren. Zo kun je kiezen tussen voor pistes, de wereld rondreizen of deelnemen aan verschillende evenementen.

3. Food trackers
De technologie wordt steeds slimmer. Zo kun je met verschillende apps precies bijhouden wat je bijvoorbeeld eet in een dag, week of maand. Hiervan worden de resultaten opgeslagen en geanalyseerd. Zo kun je jezelf dus blijven volgen met updates en inzichten om dat doel te halen!


4. Groepslessen
Groepslessen wordt steeds populairder in Nederland. Deze zijn voor iedere sporter toegankelijk en is voor ieder niveau. Doordat je het in een groep doet kun je elkaar motiveren en sneller de sportschool ingaat.

5. Teamcoaching
Het daadwerkelijk naar de sportschool gaan, is voor veel mensen een hele uitdaging. Met teamcoaching ga je in groepjes van 6 tot 8 in zes weken trainen, waarbij je persoonlijke aandacht krijgt en professionele ondersteuning. Hierbij komen ook voedings- en trainingsschema’s bij kijken.Bron: http://ffmag.com/fitness-trends-2018/