We willen allemaal spiermassa ontwikkelen en trainen hier hard voor. Maar voldoende rust is essentieel om maximaal resultaat te behalen. Hier 5 exclusieve tips om optimaal te herstellen na een workout! 

1. Muziek
Muziek is een perfecte motivator om tijdens de training alles uit jezelf naar boven te halen om maximaal te trainen. Gebruik tijdens de training stevige house/dance muziek, hierdoor kan je langer door tijdens zware oefeningen.

Luister na de training naar rustige muziek, dit activeert het parasympatische zenuwstelsel. Hierdoor kan je lichaam optimaal herstellen. Het zenuwstelsel is onder andere verantwoordelijk voor het verteren van voedsel, het opslaan van energie en voor de groeifunctie.

2. Eten voor het slapen

Train je ’s avonds? Eet dan altijd na de training!
Een eiwitshake alleen is niet goed genoeg om alle reserves weer aan te vullen. Als je hard traint heeft je lichaam gevarieerde voeding nodig en juist tijdens je slaap maakt je lichaam optimaal gebruik van voedingsstoffen. Hierdoor zullen je spieren upgraden en optimaal herstellen. Opzoek naar nieuwe recepten? Klik dan hier.

Fabel:

Alles wat je eet voordat je gaat slapen wordt opgeslagen als vetmassa.3. De wisseldouche

Om je lichaam zo goed mogelijk te laten herstellen kan je gebruik maken van de wisseldouche. Wissel de sauna en heet waterbaden af met ijsbaden en een koude douche. Hierdoor verwijden je bloedvaten (tijdens de warme douche) waardoor er voedingsstoffen aangevoerd worden, en vernauwen je bloedvaten tijdens de koude douche. Hierdoor worden afvalstoffen beter afgevoerd en wordt spierpijn tegengegaan.

Tip:

Maak 5 series van 1 minuut warm en 1 minuut koud. Zo herstel je binnen 10 minuten optimaal van de zware trainingen.

4. Rust

In je trainingsschema’s is het belangrijk om voldoende rust in te plannen. Na een zware workout heeft je lichaam tijd nodig om zich op te laden voor de volgende workout. Hoe beter je getraind bent, hoe sneller je hersteld. Dus start niet te vroeg met de volgende workout en houd minimaal 1 dag rust tussen dezelfde spiergroepen.

5. Drink voldoende water

Ons lichaam bestaat voor ongeveer 70% uit water, water is dus erg belangrijk voor een veel verschillende lichaamsfuncties. Voldoende water drinken helpt bij aan het verdrijven van o.a. afvalstoffen, voorkomt spierpijn, stimuleert werking van je hersenen en stimuleert je stofwisseling.