Meer bewegen is een must!
Dat er veel mensen die te weinig bewegen is niks nieuws. Maar als je erachter komt wat voor gevolgen te weinig bewegen kan hebben, denk je er wel twee keer over na.

De richtlijnen voor hoe vaak je per week moet sporten verschillen. Hiervoor zijn drie verschillende richtlijnen voor bewegen vastgesteld, maar deze richtlijnen waren zo goed als verouderd. Zo heeft de Commissie Beweegrichtlijnen van de Gezondheidsraad de opdracht gekregen om wetenschappelijke inzichten te bundelen, zodat er één nieuwe richtlijn zal ontstaan.

Gevolgen
Dat veel in beweging zijn meer voordelen heeft dan stilzitten en niks doen is voor iedereen wel bekend. Maar wat veel mensen vergeten is dat te weinig bewegen veel nadelige gevolgen kan hebben. Als er te weinig bewogen wordt, zal de kans op hart- en vaatziekten, diabetes en depressiviteit groter worden. Daarnaast is de kans op borst- en darmkanker ook meer aanwezig, zo blijkt uit een onderzoek van de Gezondheidsraad.

                                                                  Dagelijks in beweging zijn is goed, maar meer bewegen is beter!


Richtlijnen
De richtlijnen van nu staan vast op minimaal twee en een half uur per week bewegen voor volwassenen. Voor kinderen is één uur per dag verreist. Daarnaast is het belangrijk dat er bot- en spierversterkende oefeningen uitgevoerd worden en dat stilzitten zo veel mogelijk vermeden moet worden. Het bewegingsadvies is nu meer over een hele week verspreid in plaats van een dagelijkse norm.

Veel mensen hebben moeite om te beginnen met sporten. Dit komt vooral omdat er tijdens het sporten veel inspanning verwacht wordt. Vanuit je luie lekkere stoel moet jij ineens volle inspanning gaan leveren, dat kan iets zijn wat je tegenhoudt. Ook zijn er mensen die iemand nodig hebben die ze extra kan motiveren. Zo willen zij wel sporten, maar niet alleen. Daarom hebben zij een sportmaatje nodig. Het voornamelijk doel voor jongen is meestal in vorm blijven of het verbeteren van de conditie. Bij ouderen zie je dat ze juist weer fit willen worden en meer conditie willen opbouwen.                                              Het verstevigen van de spier en botten is een must! Heb je hulp nodig of heb je vragen?
                                         Twijfel dan niet om gebruik te maken van de livechat met GetPro founder/athlete Neal Nordé!