Uit onderzoek blijkt dat we in Nederland meer moeten bewegen en sporten! Volgens de gezondheidsraad zouden volwassenen minsten twee keer per week spier- en boversterkende activiteiten moet uitvoeren. Voor kinderen ligt het minimum hoger, die zouden minstens drie keer per week in beweging moeten komen. Volgens het laatste onderzoek van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM), zouden zowel kinderen als volwassenen te weinig bewegen. Foute boel!

 

Volgens het RIVM zou ongeveer 45% van de Nederlandse bevolking aan eerder genoemde maatstaven voldoen. Dit percentage ligt het hoogst in de categorie 4- tot en met 11-jarigen. Zo zou 55% van deze groep minimaal drie keer per week bewegen. Het percentage ligt het laagst voor de groep van 12- tot en met 17-jarigen, zo zou 28% van de tieners aan de norm voldoen. De cijfers vertellen genoeg, maar waarom is bewegen en sporten zo belangrijk voor de bevolking?

Voldoende bewegen en sporten brengt vele voordelen met zich mee. Zo verkleint voldoende bewegen de kans op hart- en vaatziektes, diabetes en depressiviteit. Daarnaast blijkt dat de kans op borst- en darmkanker vele maten kleiner is bij mensen die voldoende bewegen. Het RIVM adviseert dan ook het volgende: Volwassenen en ouderen zouden minstens tweeënhalf uur per week matig of zwaar intensief moeten bewegen, kinderen dagelijks een uur. Daar komt het advies van de bot- en spierversterkende oefeningen bij, plus een advies om veel stilzitten te voorkomen. Het RIVM laat weten dat deze normen gemakkelijk aangehouden kunnen worden door voldoende te wandelen, fietsen en fitnessen.Voldoe jij niet aan de genoemde maatstaven van het RIVM? Dan ben je bij GetPro aan het goede adres. Op het exclusieve platofrm van GetPro kan jij terecht voor trainingsschema's, gemakkelijke oefeningen voor thuis, professioneel advies en aanvullende supplementen. Nieuwe bezoekers ontvangen toegang tot het platform door zich geheel gratis in te schrijven. Wil jij een gezondere lifestyle aanhouden en alles uit het leven halen? Schrijf je dan nu hier GRATIS in!

EveryBody has an athlete within!  

Bron: NOS