Motivatie houden voor het sporten?

Wil jij graag blijven en sporten en hier op en top gemotiveerd voor blijven? Geen zorgen, GetPro heeft voor 7 tips voor jou onder elkaar gezet om zo gemotiveerd mogelijk te blijven.

-          Leuke oefeningen

Kies de oefeningen uit die jij het leukst vind om te doen, zo houdt je er plezier in en blijf je meer gemotiveerd. Blijf wel variëren in de oefeningen, zodat je lichaam er niet aan went en maximaal uitgedaagd blijft worden. Inspiratie nodig voor nieuwe oefeningen? Klik dan hier.

-          Muziek

Maak voordat je gaat sporten een afspeellijst voor jezelf waar je energie van krijgt. Hierdoor trigger je jezelf door motiverende muziek op te zetten en raak je niet afgeleid. Let wel op dat je de afspeellijst van te voren maakt en niet tijdens je training!

-          Beloon jezelf

Er is geen betere manier om jezelf gemotiveerd te houden dan jezelf te belonen. Wanneer jij een tussentijdse doelstelling behaald, kan je jezelf belonen met een cadeautje zoals een etentje of een tas die je graag wilt hebben. Zo hou je je jezelf gemotiveerd en blijf je doorgaan.

-          Trainingspartner

Wanneer je een trainingspartner hebt, ga je samen de strijd aan om jullie persoonlijke doelen te behalen. Wanneer je samen afspreekt om naar de sportschool te gaan, zal je minder snel afzeggen en motiveer je elkaar om door te blijven gaan.

-          Sla een dag over

Gun jezelf ook rust in de week. Ga niet elke dag aan de slag in de sportschool, maar geef je lichaam de tijd om te rusten en te herstellen. Hiermee voorkom je minder gemotiveerd raken, overtraining en spierafbraak. Ook geef je jezelf hier mentale rust mee en zal je lange-termijn doelen bevorderen.

-          Wees consequent met je trainingstijden

Maak aan het begin van de week een trainingsagenda met de tijdstippen wanneer je gaat sporten. Hierdoor weet je wanneer je je gaat sporten en kan je je planning hierop aanpassen, zodat je niet in tijdnood komt. Let hier ook goed op dat je gaat sporten wanneer je het meest energiek bent. Dus ben jij een ochtendmens, ga dan in de ochtend sporten!

-          Zet realistische doelen

Zorg dat je van te voren weet wat je doelen zijn en wat je wilt bereiken. Wanneer je dit goed weet, weet je precies waarvoor je het doet en raak je gemotiveerd. Maak ook tussentijdse doelen om je progressie te blijven volgen. Wanneer je je tussentijdse doelen behaald, weet je dat je goed op weg bent om je einddoel te behalen en dit zal je blijven motiveren om naar de sportschool te gaan.