Vindt jij het ook moeilijk van de paaseitjes afblijven? Wij vertellen je hoeveel calorieën erin zitten en waarom het toch zo lastig is om ervan te blijven.

Nederlanders eten ieder jaar bijna een miljard paaseitjes, dat zijn 47 paaseitjes gemiddeld per persoon. Ook niet geheel onlogisch, want overal staan ze wel op je werk of thuis en het is moeilijk om er vanaf te blijven. En komend weekend is het weer zover dan is de tijd weer aangekomen voor de paaseitjes.

Opgelet: Alle paaseitjes bevatten zo ongeveer gemiddeld 42 calorieën, dit is gelijk aan hoeveel calorieën er in een appel of waterijsje zitten. Wie er 47 per jaar eet, zoals we volgens het onderzoek van de Hema gemiddeld doen, krijgt dus ongeveer 2100 calorieën binnen.


Waarom is het toch ook zo moeilijk om er van af te blijven?

Wie is er nou niet gek op chocola? Paaseitjes zijn zeer verleidelijk omdat het kleine hapjes zijn die je makkelijk tussendoor eet. Wanneer iemand dan trek heeft en paaseitjes ziet liggen is die link al snel gelegd. Daarnaast zijn ze verpakt in verschillende kleuren die ieder een ander smaak hebben. Waardoor je alle kleuren wilt proeven en er meer van gaat eten. En zoals net al gezegd staat er op veel werkplekken en bij mensen thuis een gevulde schaal met eitjes. Waardoor je er ook al snel meer dan 47 eet.

Aantal calorieën per paaseitje: 
Wit: 45 Calorieën
Melk: 45 Calorieën
Puur: 40 Calorieën
Gevuld met Likeur: 37 Calorieën
Gevuld met notenpasta: 52 Calorieën


Toch willen snoepen omdat je er niet vanaf kunt blijven? 
De beste optie die er dan is zijn de pure chocolade paaseitjes, die zijn het gezondst. Door de gunstige voedingstoffen die in de pure chocolade zit loop je zelfs een lager risico op hart- en vaatziekten, wanneer je er één of twee per dag eet. Daarnaast zit er minder vet en suiker in vergeleken met de andere paaseitjes. Wanneer je geen zak per dag eet, hoef je je nog niet druk te maken om die paar paaseitjes die je neemt. Want stel dat je er in een maand 47 eet, dan eet je maar 70 calorieën per dag te veel.