Met de volgende exclusieve tips van Neal Nordé ben jij instaat om eenvoudig en snel maximaal resultaat te behalen! 


Supplementen voor meer spiermassa
Laat er alsjeblieft  geen twijfel ontstaan door de titel van deze post. Je bouwt pas spiermassa op als je voldoende calorieën in de juiste  verdelingen van eiwitten, koolhydraten en vetten eet. Voldoende traint en genoeg rust. Je hebt dus een goed voedingsschema nodig.

Toch zijn er een aantal supplementen die je kunnen helpen om meer spiermassa op te bouwen. Direct, of indirect. We gaan het rijtje af:

Whey proteïne
Eiwitten bestaan uit aminozuren. Aminozuren zijn de bouwstenen voor onze spieren. Daarom is eiwit een essentieel onderdeel van het opbouwen van spiermassa. Je kunt geen spiermassa opbouwen zonder eiwitten! Je hebt (als krachtsporter) ongeveer tussen de 1,7 a 1,8 gram eiwit nodig per kilo lichaamsgewicht. Klein voorbeeldje: iemand die 80 kg weegt, heeft per dag tussen de 136 en 144 gram proteïnen nodig per dag. Eiwitshakes en eiwitrepen zijn veilige en goede eiwitbronnen van hoge kwaliteit.

Er zijn verschillende soorten eiwitten zoals: Whey, Soja, Ei en Caseïne. Maar welke is het beste? Het ligt eraan wanneer en waarvoor je het betreffende eiwit wilt gebruiken.

Whey proteïne ideaal voor na een zware training omdat dit de tijd is dat je lichaam de eiwitten het meest nodig heeft. Whey wordt snel door het lichaam opgenomen (in ongeveer 30 minuten). Je hebt verschil tussen Whey Concentraat en Whey Isolaat. Whey Concentraat wordt snel opgenomen maar omdat Whey Isolaat een zuiverder eiwit is, wordt dit nog een fractie sneller opgenomen. Ook bevat een Whey Isolaat meer eiwitten en minder koolhydraten en vetten wat ideaal is voor het opbouwen van (vetvrije) spiermassa. Bekijk hier Whey Islaat van GetPro. 

Multivitamine
Het  tweede product is een multivitamine. Sommigen zweren er bij anderen raden het af. . Zeker niet iedereen heeft baat bij een multivitamine, maar het zou kunnen ( bij een dirty-bulk of groot calorisch tekort) dat je een tekort aan bepaalde vitamines hebt of in ieder geval niet te optimale doseringen binnenkrijgt.  Beter zou zijn om uit te rekenen welke specifieke vitamines je eventueel zou moeten suppleren maar dat is niet voor iedereen weggelegd. Bekijk hier Multivitamine van GetPro. 

Creatine
Creatine is het meest gebruikte en meest onderzochte supplement ter wereld. Creatine zorgt voor de aanvulling van ATP. ATP zorgt voor energie in je spieren. Des te  meer creatine er beschikbaar is om ATP aan te vullen, des te meer kracht je voor een korte tijd kunt leveren en hoe langer je dit volhoudt. Creatine is een effectief product waarvan de werking overduidelijk is bewezen (met uitzondering van een klein percentage mensen dat niet op creatine reageert). Bekijk hier creatine van GetPro. 

Vitamine D3
Het laatste supplement is vitamine D. Vitamine D is één va de 24 micro nutriënten (vitamines, mineralen en sporenelementen) die essentieel zij voor de mens. De belangrijkste bron van vitamine D is zonlicht. Suppletie van vitamine D3 kan zorgen  voor een betere concentratie, verbeterde weerstand, verbeterde bot kwaliteit en meer.  Bij een tekort aan vitamine D kan suppletie zelfs zorgen voor een verhoging van het testosteron. Je wordt van vitamine D niet direct gespierder, maar nuttig is het zeker. Bekijk hier Vitamine D3 van GetPro.