Top 5 voordelen van cardiotraining! 
Cardiotraining is misschien wel de saaiste oefening die er in de fitness is. Maar cardiotraining brengt vele voordelen met zich mee. Waar het precies goed voor is lees je in de onderstaande top 5!

1. Conditieverbetering

Het spreekt voor zich dat dat cardiotraining de algemene conditie verbetert. Cardiotraining vergroot de maximale opname van zuurstof en vergroot de energievoorraden in het lichaam. Hierdoor kan jij het langer volhouden en verbetert je conditie!

2. Minder risico op hart- en vaatziekten

Doordat er tijdens cardiotrainingen een sterke toename in bloedstroming optreedt, hierdoor verbetert de kwaliteit van je bloedvaten. Hierdoor verlaagd de kans op hart- en vaatziekten door zowel het hart te versterken als de kwaliteit van je bloedvaten te verbeteren.

3. Vetverlies
Als je wilt afvallen zal je meer calorieën moeten verbranden dan dat je erbinnen krijgt. Cardio is een van de beste manieren om efficiënt calorieën te verbranden. Met cardiotraining verbrand je makkelijk koolhydraten, bij trainingssessies van langer dan 20 minuten spreek je zelfs de vetreserves aan. Zo behaal je optimaal resultaat bij jouw krachttraining!


4. Minder kans op osteoporose
De kwaliteit van het botweefsel neemt naarmate je ouder wordt steeds meer af. Hierdoor moet je je botten onderhouden. Door deze te belasten stimuleer je de aanmaak van nieuw botweefsel en zo het risico op osteoporose te verkleinen.

5. Goed voor je bloeddruk
Bloed wordt door het hart door de bloedvaten gepompt. Cardiotraining zorgt ervoor dat de bloedvaten onder hogere druk komen te staan. Zo wordt er meer bloed door de aders gepompt, wat ervoor zorgt dat de kwaliteit van vaatwanden en bloedvaten beter wordt. Deze kunnen daarnaast de bloeddruk beter reguleren.

Tip: Doe altijd een warming-up voor je cardio om zo blessures te voorkomen!