Wil jij spiermassa ontwikkelen? Ben jij hard aan het trainen, gebruik je de benodigde supplementen en let je op je voeding? Maar blijft het gewenste resultaat uit? De kans is groot dat jij veelgemaakte fouten maakt! Leer hier hoe jij veelvoorkomende gemaakte fouten kan voorkomen en kan toewerken naar maximaal resultaat. 

1. Geen compound oefeningen
Een veelgemaakte fout is dat veel mensen geen compound oefeningen in hun training verwerken. Compound oefeningen zijn basis oefeningen die meerdere spiergroepen tegelijkertijd aanspreken. Compound oefeningen zijn de basis van jouw kracht en spiermassa ontwikkeling. Zorg er dus altijd voor dat jij compound oefeningen in je training verwerkt. Bekende compound oefeningen zijn bankdrukken, squaten en deadliften.


 

2. Verkeerde volgorde oefeningen
Zorg er altijd voor dat jij je compound oefeningen eerst doet, omdat deze oefeningen het meeste van jouw lichaam vragen. Je hebt maar een beperkte hoeveelheid energie per dag, gebruik deze efficient om zo elke oefening te maximaliseren. Na het uitvoeren van de compound oefeningen kan jij kleinere spiergroepen aanspreken. Het voordeel van deze volgorde is, dat de compound oefeningen de kleine spiergroepen al opwarmen. Waardoor jij je kleinere spiergroepen optimaal kan trainen!

3. Te lang trainen op dezelfde manier
Train nooit langer dan 8 tot 12 weken op één dezelfde manier. Zorg ervoor dat jij je lichaam blijft uitdagen door regelmatig jouw training te veranderen. Als je te lang op dezelfde manier blijft trainen, raakt je lichaam in een gewenning en kan jouw training minimaal resultaat opleveren. Ben jij opzoek naar nieuwe trainingsschema's? Klik dan hier.4.  Slechte voeding
 
Bij het ontwikkelen van spiermassa is het erg belangrijk dat jij de juiste voedingsstoffen binnenkrijgt. Jouw spieren hebben de juiste voeding nodig om te herstellen en te groeien. Zonder de juiste voeding, zal jij je gewenste resultaat niet bereiken. Zo is het belangrijk dat je genoeg koolhydraten, eiwitten en onverzadigde vetten binnenkrijgt. Ben jij opzoek naar nieuwe voedingsschema's? Klik dan hier

5. Tekort aan proteine
Om spiermassa te ontwikkelen hebben jouw spieren bouwstoffen nodig om optimaal te herstellen en te groeien. Een tekort aan proteine (eiwitten) zorgt ervoor dat jij jouw gewenste doel niet zal bereiken. Heb jij moeite om de dagelijks gewenste hoeveelheid eiwitten binnen te krijgen? Bekijk hier de GetPro Whey isolaat shakes!