De fitnessbranche wordt steeds groter en er komt steeds meer aandacht voor! Hier zie je de 10 grootste trends en ontwikkelingen in Nederland voor 2017:

 1. Wearables (draadloze technologie)

Wearables zijn slimme apparaatjes die je draadloos met je meedraagt als je aan het trainen bent, zoals smartwatches en trackers. Doordat ze vaak onder andere een hartslagmeter, GOS-tracker, en een calorieënmeter bevatten zijn deze erg populair.

 2. Body Weight training

Het trainen zonder apparaten maar met je eigen lichaamsgewicht is in 2017 erg populair. Dit komt vooral, omdat je hiervoor niet naar de sportschool hoeft maar het kan doen waar je wilt.

 
3. HIIT-Training

High-Intensity Interval Training is het doen van oefeningen op hoge snelheid, met korte herstelmomenten tussendoor. De meeste trainingen hiervan duren niet langer dan 30 minuten. Het geeft onder andere je stofwisseling een boost, versterkt je hartspier en je verbrand meer vet in minder tijd.


4. Gecertificeerde en ervaren fitness professionals

Doordat de fitnessbranche steeds groter wordt, komt er steeds meer vraag naar sport- en voedingsadvies en begeleiding. De personal trainer moet dus gecertificeerd en ervaren zijn, daarnaast is het belangrijk dat er doelen worden gesteld om zo de motivatie hoog te houden.

 
5. Krachttraining

Krachttraining blijft erg populair, vooral onder jongeren. Jongeren gaan massaal aan de slag met gewichten om zo een gespierd lichaam te krijgen. Naast dat krachttraining je spiermassa vergroot, draagt het bij aan spieruithoudingsvermogen, sterkere botten en sterkere pezen.


6. Groepslessen

Groepslessen zijn bedoeld voor iedereen, van elk fitness niveau en is erg populair. Dit komt vooral doordat je dit in een groep doet, waardoor je erg gemotiveerd raakt en meer op fitness bent. Naast dat het erg motiverend is, is het nog gezellig ook om samen te sporten.

 
7. Yoga

Yoga wordt steeds populairder, dit komt doordat er steeds nieuwe soorten bijkomen en het aantrekkelijk blijft. Daarnaast is het geschikt voor iedere leeftijd waardoor iedereen eraan mee kan doen.

 
8. Personal training

Waar personal training eerst iets was waar je veel geld aan uit gaf, wordt het nu steeds populairder. Dit komt mede doordat personal training steeds bereikbaarder en goedkoper wordt. Daarnaast hebben mensen behoefte aan begeleiding en opgestelde doelen.


9. Oefeningen en gewichtsverlies

De combinatie van (kracht)oefeningen en gewichtsverlies kan zorgen voor een calorie beperking met een goed trainingsprogramma. De combinatie van oefeningen en dieet zijn essentieel voor gewichtsverlies. Het eten van de juiste aantal calorieën en de juiste hoeveelheid beweging zorgt ervoor dat jij je doelen behaald.

 

LET OP: zorgt dat je voldoende calorieën binnen krijgt, wanneer je meer beweegt heeft je lichaam meer calorieën nodig.


10. Outdoor activiteiten

Het is heerlijk om buiten te sporten en te genieten van de natuur. Hierdoor zijn de outdoor activiteiten erg populair in 2017. Daarnaast ontdekken steeds meer mensen de uitdaging van bijvoorbeeld wandelen en fietsen.

 

Bron: http://www.acsm.org