verbeter je gezondheid


1) Reinig je lever

Helemaal ophouden met het drinken van alcohol, dat wens je niemand toe. Al was het maar omdat je door jouw geheelonthouding onherroepelijk op ieders zenuwen gaat werken. Het vrolijke alternatief: een halve grapefruit bij het ontbijt. De vrucht bevat vitamine C en anti-oxidanten die de schadelijke effecten van alcoholgebruik grotendeels neutraliseren. Walnoten en avocado's doen ook wonderen.

 

2) Verplaats je workout

Maak 's ochtends tijd om te trainen, nog vóór het ontbijt. Een recente studie wijst uit dat er op dat moment twintig procent meer lichaamsvet wordt verbrand, aangezien het aantal opgeslagen koolhydraten zo laag is dat je vetreserves worden aangesproken.

 

3) Drink citroenwater

Sla de jaarlijkse verkoudheid over door dagelijks een halve citroen uit te knijpen en het sap te drinken met heet water: het is een van de makkelijkste dingen die je kunt doen om je gezondheid te verbeteren: De enorme hoeveelheid vitamine C en B brengen je immuunsysteem subiet terug naar hoog niveau.

 

4) Wees een matcha-man

Matcha poeder is gemaakt van gemalen groene theebladeren. Het verhoogt je energieniveau op dezelfde manier als koffie, maar zonder de negatieve effecten ervan, zoals een verhoogde bloeddruk en uitdroging. Doordat het goedje 137 keer meer anti-oxidanten bevat dan reguliere groene thee, ondersteunt het de concentratie - op werk, tijdens sport én tussen de lakens.

 

5) Ontspan (met minder drank)

Grijp niet meteen naar de fles om te ontspannen na een chaotische dag. Een enkel glas rode wijn mag, mits je daar een handje cashewnoten bij eet. Het is de grootste natuurlijke bron van tryptofaan, de voorloper van serotonine (het hormoon dat genot losmaakt in je hersenen).

 

Bron: Esquire