Vet verliezen
Last van overgewicht en geen idee hoe je op de meest effectieve manier moet trainen? Wij leggen het je uit!
Er zijn een aantal punten die belangrijk zijn bij het verliezen van vet. Zo staat voeding op nummer 1. Als je niet gezond en goed eet, zul je ook nauwelijks vet verliezen. Voeding is de belangrijkste factor als het aankomt op het positief ontwikkelen van je lichaam. Daarnaast moet voeding goed gecombineerd worden met sporten. Een goede verhouding tussen voeding en training zal uiteindelijk voor een goed eindresultaat zorgen.

Om de dag goed te beginnen moet er eerst stevig ontbeten worden. Elk lichaam is anders, dus een goed ontbijt zal per persoon anders aanslaan.

Voorbeelden van goed ontbijt is bijvoorbeeld een omelet, groenteshake en/of havermout. 


Probeer in totaal drie maaltijden per dag te eten, zodat het lichaam voldoende voeding binnenkrijgt. Het beste is om het aantal kcal dat je binnenkrijgt bij te houden en dit dan goed onder te verdelen in koolhydraten en eiwitten. Tijdens het vetverlies proces is het belangrijk 30% tot 40% van je kcal uit eiwitten word gehaald. Dit is 2,0 tot 2,5 gram eiwit per kilogram lichaamsgewicht. Voor koolhydraten geldt een richtlijn van 30% tot 50% aan kcal dat uit koolhydraten moet bestaan. Dit is 2,0 tot 4,5 gram koolhydraten per kilogram lichaamsgewicht. Zorg dus altijd voor een goede verhouding tussen koolhydraten en eiwitten bij de maaltijden! Tussen deze maaltijden door is het belangrijk om kleine dingen te eten zoals: noten, groenten en/of fruit. Dit zorgt ervoor dat je lichaam goed blijft functioneren. Daarnaast is het belangrijk dat er op een dag voldoende water word gedronken. Voor een optimale stofwisseling, raden wij aan om per dag 2.5 tot 3 liter water te drinken. 

De laatste tijd zijn er steeds meer mensen die naar de sportschool gaan om vet te verliezen. Het beste is om met krachttraining aan de slag te gaan in plaats van met de cardio apparaten. Dit komt doordat de ruststofwisseling op deze manier word verhoogt. De ruststofwisseling vind plaats wanneer je op bed ligt en niks eet. Ook zorgt krachttraining ervoor dat er spiermassa opgebouwd wordt. Hoe meer spiermassa je hebt, hoe sneller het lichaam vet verbrandt. Wil jij de persoonlijke doelstellingen behalen? GetPro legt het hier verder uit!

Het belangrijkste effect is dat er 15 uur na de krachttraining nog extra vet verbrand wordt.


Wil jij optimaal vet verbranden? Bekijk dan het GetPro Lose Fat Pakket

Heb je vragen? Twijfel dan niet en laat het ons weten via de Live Chat met Neal Nordé!