Voeding: voor, tijdens en na je training

Voor de training
Moet je voor een training eten of niet? Het is belangrijk dat je de juiste voeding inneemt voordat je gaat trainen, zodat je optimaal resultaat kan behalen. Een grote maaltijd voor je training heeft een negatief effect op jouw prestaties in de gym. Het lichaam is dan nog druk bezig met het verteren van de maaltijd en dit kan een opgeblazen gevoel geven. Hierdoor kan je bijvoorbeeld een steek in je milt krijgen. Wij adviseren om geen grote maaltijd te nuttigen vlak voor het sporten, geef je lichaam minimaal een uur de tijd om het eten te kunnen verteren.

Het is belangrijk dat je voordat je aan je workout gaat beginnen voldoende vocht hebt binnen gekregen, vooral tijdens warm weer. Let wel op dat je niet net voor de training liters gaat drinken, anders moet je tijdens de training constant naar het toilet.

 Ook is gebleken dat bij een degelijke inname van eiwitten voor de training, het spierherstel na de training positief beinvloed wordt. Een juiste hoeveelheid aan ingenomen eiwitten voor de training gaan spierafbraak tegen. Denk hierbij aan magere yoghurt, pinda’s of een eiwitshake.Tijdens de training
Om optimaal te kunnen presteren tijdens een trainingssessie, is het belangrijk dat het lichaam van voldoende koolhydraten voorzien is. Koolhydraten zorgen voor energie in het lichaam, welke je nodig hebt om tijdens een trainingssessie maximaal te kunnen presteren. Het is echter wel belangrijk dat de glucosevoorraad, waar de energie voorraad word geplaatst, voldoende gevuld is. Deze energie wordt uit complexe en snelle koolhydraten gehaald. Dit kan nog een half uur voor de training aangevuld worden, door producten te eten die licht verteerbaar zijn. Zoals mueslirepen, sportdranken, smoothies of fruit.

Voor een beter resultaat tijdens de training raden wij de Creatine van GetPro aan. Creatine verbetert de prestaties van de spieren tijdens kortdurende krachtsinspanningen. Nagenoeg iedereen ervaart al binnen enkele dagen de positieve effecten van creatine op hun sportprestaties.

Zodra je begint met je training ga je vocht verliezen. Probeer tijdens je training voldoende te drinken om het vochttekort aan te vullen. Verdeel het drinken tijdens de training om een opgeblazen buik te voorkomen.

Tip: neem kleine slokjes op een opgeblazen gevoel tegen te gaan.Na de training
Probeer na de training onmiddelijk het vochttekort aan te vullen. Wacht niet met drinken totdat je dorst krijgt, want dat is een teken van uitdroging. Drink liever te veel dan te weinig!

Ook is het belangrijk om na de training voldoende eiwitten te eten ten behoeve van het spierherstel, daarnaast is het ook belangrijk om de glucosevoorraad aan te vullen. Voor optimaal herstel raden wij de Whey Isolaat aan met een eiwitgehalte van 97,4% om jouw spieren optimaal te laten herstellen.