Fruit eten

Als je fruit en groenten eet, jezelf blootstelt aan voldoende zonlicht, voldoendesport, slaapt en goed gehydrateerd blijft, zou je lichaam niet echt een aanvullende bron van voedingstoffen, vitamines en mineralen nodig hebben, toch?

Vroeger zou je hier inderdaad voldoende aan hebben maar als je mijn visie vraagt over het bovenstaande in de tijd waarin wij nu leven, dan heb ik een aantal pijlers die je wellicht in overweging moet nemen voordat jij die vraag kan beantwoorden:

  1. Als u een gezond, overwegend plantaardig dieet met veel fruit en groenten eet, is de kans groot dat het voedsel afkomstig is van bodems met een tekort aan mineralen, voedsel wordt keer op keer gekweekt op dezelfde grond, het mineraalgehalte van die bodem raakt uitgeput in de loop van de tijd

  2. Lange transittijd voor levering van onze voeding voordat het in de winkels ligt, Voedingsmiddelen worden weken en zelfs MAANDEN geplukt voordat we het in onze schappen zien.

  3. Mensen hebben de slechte gewoonte om ons voedsel "dood te koken", resulterend in een enorm verlies van voedingswaarde, wat betekent dat er veel minder vitaminen, mineralen, antioxidanten en enzymen in rondgaan.

  4. Veel mensen slaan maaltijden over, inclusief een goed ontbijt.

  5. Naarmate we ouder worden, produceren onze lichamen minder enzymen, inclusief alle belangrijke die nodig zijn om het voedsel dat we eten goed te verteren en te assimileren.

  6. We leven een stressvol bestaan en stress eist veel van je lichaam en verzwakt je immuunsysteem.

  7. Supplementen maken het veel gemakkelijker om de noodzakelijke voedingsstoffen te krijgen om spieren op te bouwen en kunnen je zelfs een voordeel geven en je training verbeteren wanneer ze goed worden genomen en gecombineerd met een goed dieet.

  8. Training verhoogt de behoefte aan voedingsstoffen de enorme hoeveelheid extra zuurstof en energie die door actieve individuen wordt gebruikt, zal een voedingsstoffenverbruik vergen dat ver uitstijgt boven de typische ADH van de gemiddelde bevolking.

  9. Het consumeren van alleen de genoemde RDA kan je atletische prestaties eigenlijk beperken

Alle bovengenoemde punten zijn voor mij een reden waarom ik zelf voedingssupplementen gebruik en deze ook altijd adviseer aan al mijn klanten.