Lunges, een veelzijdige en vooral zware oefening die niet mag missen tijdens jouw legday training. Het uitvoeren van lunges brengt verschillende voordelen met zich mee. In dit artikel leggen wij je alles uit over deze oefeningen en de voordelen ervan.

Voordelen van lunges
Lunges verbranden het vet op de bovenbenen. Om strakkere benen en billen te krijgen is het belangrijk dat je naast je billen ook je bovenbeen traint. Met lunges ga je gericht te werk, om vet te verbranden en spieremassa op te bouwen. Bekijk de volgende links voor een exclusieve workout inclusief lunges. Voor vrouwen klik hier, voor mannen klik hier.Lunges zijn daarnaast gemakkelijk uit te voeren. Lunges hoeven niet speciaal in de sportschool uitgevoerd te worden. Deze oefening kan ook gemakkelijk thuis of op kantoor gebruikt worden. Wanneer je een plek creëert waar je genoeg ruimte hebt om uit te stappen, kun jij lunges uitvoeren!

Lunges spreken meerdere spiergroepen tegelijk aan. Zo gebruik je tijdens de uitvoering van de lunges ook de hamstrings, quadriceps en de core (om zo snel mogelijk strakke en gespierde benen te krijgen). Met lunges stabiliseer je ook de knieën, waardoor je een stabielere core krijgt. Hierdoor wordt je sterker en kan je andere oefeningen makkelijker uitvoeren. 
Er zijn erg veel variaties van lunges. Hierdoor kan je veel variëren met dezelfde oefening, waardoor je extra motivatie creëert en je je workout afwisselend kan houden. Voor alle variaties van de lunges klik je hier!

TIP: zorg dat je rechtop staat met je borst vooruit en je onderrug een klein beetje hol om optimaal resultaat te behalen!