Squatten

Squatten, het wordt steeds populairder in de sportschool maar waar is het nou goed voor?
GetPro heeft de voordelen voor jou op een rijtje gezet:

- Voorkomt blessures. Met behulp van squatten versterk jij je pezen en spieren waardoor jouw lichaam in een goede conditie komt. Daarnaast wordt door regelmatig te squatten je flexibiliteit versterkt waardoor jouw lichaam meer kan hebben.

- Bij het squatten zijn de meeste spieren betrokken dan bij welke oefening dan ook. Hierdoor stimuleer je spieropbouw in het hele lichaam, met de nadruk op de benen.- Door middel van squatten maakt jouw lichaam testosteron en groeihormonen aan. Testosteron en groeihormonen zijn nodig om je lichaam in een anabole staat te krijgen en dus om spieren aan te maken. Met het squatten zullen je trainingen meer resultaat opleveren.

- Versterkt je core. Door squatten versterk jij je benen en zorg je dat jouw lichaam in een goede balans komt. Hierdoor zal jij makkelijker je evenwicht bewaren en een betere communicatie tussen je hersenen en spiergroepen ervaren.

- Veel variatie. Er zijn verschillende uitvoeringen van de squat. Hierdoor kan je blijven variëren en dat houdt de motivatie hoger. Ben jij benieuwd welke verschillende vormen van de squat er zijn? Klik dan hier.