Squatten, het wordt steeds populairder in de sportschool maar waar is de ''squat'' eigenlijk goed voor? In dit artikel lees je alles over sqautten en de voordelen van deze compound oefening! 

Voordelen Squatten
Squatten voorkomt blessures. Squatten versterkt de pezen en spieren, dit heeft een positieve invloed op de conditie van het lichaam. Daarnaast versterk regelmatig squatten de flexibiliteit van het lichaam. Dit betekent dat het lichaam meer impact kan verdragen, waardoor je zwaarder kan trainen en hogere doelen kan bereiken.


 

Tijdens de uitvoering van de squat, worden meer spieren aangesproken dan bij welke oefening dan ook. De squat stimuleert dus de spieropbouw door heel het lichaam, met nadruk op de benen. Daarnaast maakt jouw lichaam tijdens de squat testosteron en groeihormonen aan, deze stofjes zijn nodig om het lichaam in een anabole staat te krijgen (verbruiken van energie om spieren op te bouwen en spiergroei te stimuleren). Met squatten zullen je trainingen dus meer resultaat opleveren.Squatten versterkt ook de core (de rug, buik en bekkengebied) van het lichaam. Het lichaam is hierdoor instaat om makkelijker het evenwicht te bewaren en een betere communicatie tussen de hersenen en spiergroepen te ervaren.

Er zijn verschillende uitvoeringen van de squat. Ben jij benieuwd welke verschillende vormen van de squat er zijn? Klik dan hier.