V
rouwen en dumbbell vrees
Veel vrouwen trainen nog niet met gewichten en/of dumbells. Wij krijgen vaak te horen dat vrouwen deze manier van trainen vermijden, doordat het trainen met gewichten gezien zou worden als ''te mannelijk''. Echter, is dit niet juist. Vooral vrouwen kunnen veel effectiever trainen d.m.v. het gebruik van gewichten.

Gewichten worden vooral gebruikt tijdens krachttraining, waardoor het volume en de kracht van je spier toeneemt. Ook wordt de spierconditie met elke training beter. De mate waarin de spier zich ontwikkelt, hangt af van de manier van trainen. Wanneer je aan de slag gaat met gewichten, zal je makkelijker afvallen. Dit omdat je spieren meer calorieen verbranden in tegenstelling tot vet. Wanneer je tijdens het trainen gebruik maakt van dumbbells, wordt er verwacht dat je gebruik maakt van je stabiliteitsspieren. Dit doe je omdat het belangrijk is voor de balans, kracht en postuur van je lichaam. Dit heef een positieve invloed op je lichaamshouding.

Bij het gebruik van dumbbells is de grote van de beweging groter dan bij oefeningen zonder dumbbells. Doordat de dumbbell zo flexibel is, kan je je beter focussen op bepaalde onderdelen van je lichaam en deze specifieker trainen. Dus wil jij dat extra beetje vet op je arm wilt wegtrainen? Gebruik dan dumbbells!

Wil jij graag meer dumbbell oefeningen ontdekken, maar weet je niet goed welke? Klik dan hier voor alle dumbbell oefeningen van GetPro!
Door dumbbells op een efficiente wijze te gebruiken, kun je er meer calorieën mee verbranden dan wanneer je bijvoorbeeld gaat zwemmen, hardlopen of fietsen. Wanneer je van je vet af wilt en een fitte uitstraling wilt hebben, is een hoog aantal herhalingen belangrijk. Dit komt doordat een lange sessie de hartslag hoog houdt, waardoor de verbranding tijdens de training hoog blijft. 

Wil jij lekker sporten in een comfortabele outfit? Dan raden wij jou het Getpro Lifestyle T-Shirt aan. Dit t-shirt zorgt voor de ideale bewegingsvrijheid tijdens het trainen en heeft de juiste fit voor vrouwen.