Wel of geen Personal Trainer?

Wanneer iemand voor de eerste keer een sportschool betreedt, hebben deze vaak geen idee hoe de fitness oefeningen werken en waar ze goed voor zijn. Vaak zit er dan ook nog een receptioniste achter de balie die zelf ook geen idee heeft hoe de oefeningen werken. Wel loopt er soms een instructeur in de gym rond die iedereen helpt, maar voor de eerste keer heb je constante begeleiding nodig. Daarom zijn er personal trainers die jou persoonlijk helpen en ondersteunen bij de doelstellingen die jij hebt.

Het staat erom bekend dat het aanschaffen van een personal trainer niet goedkoop is. Daarom vragen veel mensen zich vaak af of het wel echt nodig is. Wij hebben een aantal voordelen op een rijtje gezet:

Een personal trainer zorgt ervoor dat er een programma op maat gemaakt wordt. Niet elk lichaam is hetzelfde en iedereen heeft een andere doelstelling. Een personal trainer komt hier goed van pas door een specifiek op jou afgestemd programma te produceren. Dit programma moet ervoor zorgen dat jouw doelstellingen op de snelst mogelijke manier bereikt worden.


Daarnaast ziet een personal trainer ook wanneer er een wijziging plaats moet vinden in het trainingsschema, dit omdat er geen vooruitgang wordt geboekt en de spier een prikkel nodig heeft.

Begeleiding onder een personal trainer zorgt er voor dat je de juiste technieken en een goede basis voor de uitvoering worden aangeleerd. Veel mensen zien wat oefeningen op het internet en in de meeste gevallen denken zij het goed uit te voeren, terwijl dit niet zo is. Wanneer de basis niet goed beheerst wordt, is de kans op blessures vele malen groter. Ook zorgt het er voor dat er minder snel progressie wordt gemaakt, omdat de spier waar om het gaat niet effectief genoeg gebruikt wordt.

Veel personal trainers zijn ook opgeleid op het gebied van mental coaching. Zelf ben je gewend aan je eigen dagelijkse gewoontes en bepaalde patronen. Het is moeilijk om deze zelf aan te passen, daarom is een personal trainer ideaal om jou op het gebied van lifestyle te ondersteunen en te ontwikkelen.

Last but not least! Een personal trainer zorgt voor variatie tijdens de trainingen. Afwisseling tussen verschillende spiergroepen en oefeningen. Een personal trainer zorgt ervoor dat grenzen worden verlegd. Dat jij als persoon een prestatie neerzet die je zelf nooit zou verwachten. En het belangrijkste: uitdaging!


Bij GetPro hebben wij ook onze eigen personal trainers. Neal Norde en Eshter Velders-Dekker verzorgen beide personal training voor de mannen en vrouwen. Hulp nodig bij het trainen of heb je vragen? Neem dan contact op via de chat op ons exclusieve platform of stuur ons een bericht via de Facebook chat.