0 Producten (0)

Het belang van Voedingssupplementen als aanvulling


Voedingssupplementen zijn nuttig voor prestaties, lichaamsbouw en welzijn en helpen uw fitnessdoelen te bereiken door te voldoen aan uw voedingsbehoeften die niet kunnen worden gecompenseerd door een gewoon dieet. Voor atleten/sporters zijn extra voedingsstoffen cruciaal omdat ze energie geven en het uithoudingsvermogen verbeteren om hun atletische/beweging activiteiten uit te voeren.


Voedingssupplementen voldoen aan de vereisten voor micronutriënten (vitamines en mineralen) die zorgen voor een goede werking van lichaamscellen en macronutriënten (eiwitten en koolhydraten) die het lichaam energie geven en het uithoudingsvermogen en de kracht verbeteren.


Voordelen:
• Kan je maaltijd vervangen of aanvullen maaltijden zonder dat dit ten koste gaat van de benodigde voedingsbehoeften
• Stimuleert energieopslag voor de volgende trainingssessie
• Helpt je aan te komen in vetvrije spiermassa of vet te verliezen.
• Vergemakkelijkt spieropbouw en versterking van botten
• Biedt mentale alertheid en bevordert de werking van de hersenen
• Draagt bij ontwikkeling van spieren


Enkele andere niet sport gerelateerde redenen waarom wij suppletie van belang vinden:


1. De huidige commerciële landbouwtechnieken laten de bodem te kort aan belangrijke mineralen, waardoor het voedsel dat in deze grond wordt gekweekt dezelfde mineraaldeficiënties vertoont.
2. Veel voedingsmiddelen worden over lange afstanden verzonden en worden gedurende lange tijd bewaard, die beide de uitputting van vitaminen in deze voedingsmiddelen veroorzaken, waaronder de belangrijke B-complex en C-vitamines.
3. Voedselverwerking, koken en conservering leidt tot uitputting van nutriënten in onze voedselvoorziening, waardoor het moeilijk wordt om alleen voldoende voeding uit voedsel te halen.
4. Veel groenten en fruit zijn genetisch gefokt om de visuele aantrekkingskracht en gewasopbrengsten te verbeteren, niet de voedingswaarde, wat vaak resulteert in lagere voedingswaarden dan de voedselvoorraad van onze voorouders.
5. Onregelmatige eetgewoonten, onvoldoende kauwen van voedsel, eten op de vlucht en stress dragen bij aan een slechte spijsvertering, waardoor het voor ons lichaam moeilijk wordt om alle voedingsstoffen die het van voedsel nodig heeft te extraheren.


Supplementen


Wij geloven dat supplementen de prestaties kunnen bevorderen, onze professionals kijken welke supplementen er bij je doelstelling passen en geven aan hoe en wanneer deze het best tot hun recht komen.
• Wat heb jij nodig.
• Timing van supplementen.
• Werking van supplementen.


product promo