0 Producten (0)

Nut en belang van Krachttraining


Hoewel de meeste mensen puur om cosmetische redenen in beweging komen met als doel spieren op te bouwen, vet verliezen en hun fysieke aantrekkelijkheid vergroten, is er een aanzienlijk aantal wetenschappelijke gegevens die wijzen op tal van gezondheidsvoordelen van krachttraining. Krachttraining ook bekend als gewichtstraining of weerstandstraining is een vorm van lichaamsbeweging waarbij weerstand wordt gebruikt om de kracht van spieren te weerstaan door concentrische en excentrische contracties.


Hoewel de meeste mensen krachttraining associëren met gewichtheffen (halters en dumbells), kan het ook worden gedaan met andere apparatuur zoals bv. Bands, kettlebels, gymmachines of met eigen lichaamsgewicht zoals bij push ups.


Tot voor kort was er onvoldoende bewijs om de rol van krachttraining in gezondheidsbevordering te ondersteunen, in combinatie met de overtuiging dat het alleen zou worden gedaan door krachtsporters en bodybuilders, dat de algemene bevolking weinig reden zag om ooit krachttraining te volgen. Gelukkig is nu alles veranderd en mensen van alle leeftijden, geslachten en achtergronden komen de sportschool in om gewichten te heffen!


• Verhoogde spiermassa: spiermassa neemt van nature af met de leeftijd, maar krachttraining kan helpen de trend om te keren.
• Sterkere botten: krachttraining verhoogt de botdichtheid en vermindert het risico op fracturen.
• Flexibele gewrichten: krachttraining helpt de gewrichtsflexibiliteit te behouden en kan de symptomen van artritis verminderen.
• Gewichtscontrole: naarmate u meer spieren krijgt, begint uw lichaam gemakkelijker calorieën te verbranden, waardoor u gemakkelijker uw gewicht kunt beheersen en vet kunt verliezen.
• Evenwicht: krachtoefeningen kunnen de flexibiliteit en het evenwicht verhogen naarmate mensen ouder worden, waardoor ze minder vaak vallen en gewond raken.


product promo