Welkom bij het grootste fitness, bodybuild en voedingsplatform van de Benelux!

0 Producten (0)

Strive for Progress Training

Duur: 6 weken Niveau: Gevorderd
  • Duur: 6 weken
  • Niveau: Gevorderd
Dit schema is vooral gericht op het creeren van spiermassa op de rug (met name de wijdte) en meer definitie op de benen. Dit doen we door middel van korte en zware herhalingen met rug trainen waarbij we de kracht vergroten en sneller sterk worden. Bij de benen zorgen we voor veel intensiteit en super sets zodat de verbranding hoog blijft.
Dit schema is vooral gericht op het creeren van spiermassa op de rug (met name de wijdte) en meer definitie op de benen. Dit doen we door middel van korte en zware herhalingen met rug trainen waarbij we de kracht vergroten en sneller sterk worden. Bij de benen zorgen we voor veel intensiteit en super sets zodat de verbranding hoog blijft.

Omdat de spiergroepen op verschillende manieren worden aangepakt is dit een goed afwisselend schema en hou je de balans tussen conditie en kracht. In combinatie met het aangepaste voedingsschema, haal je het beste uit je trainingen.

 

Bij dit schema is er bij spiergroep rug gekozen voor korte, zware belasting in sets van 5x5 om zo de kracht optimaal te vergroten. 

In combinatie met sets van 4x 12 voor het uithoudingsvermogen. De 4x12/15 wijze is tevens toegepast bij het trainen van de biceps, schouders en triceps.

Bij benen is gekozen voor een andere aanpak omdat we daar geen extra massa willen maken maar aan de slag gaan met het creëren van meer definitie.

Met dit programma kun je bereiken dat de kracht in de rug toeneemt waardoor je uiteindelijk zwaarder kan trainen en meer spiermassa kan ontwikkelen. Je algehele fysiek sterk word /blijft. Je conditie wordt vergroot en in combinatie met voeding werk je aan het opbouwen van grotendeels vetvrije massa. 

Ik heb bij dit schema gekozen voor moeilijkheidsgraad: Gevorderd.

 

Dit met name vanwege de intensiviteit bij de been trainingen waarbij een goede conditie en uithoudingsvermogen vereist zijn. De voeding is zo aangepast dat het ook in een gezinssituatie goed te combineren valt en je vanwege de eenvoud ook niet voor verassingen komt te staan. Je lichaam weet waar het aan toe is en ook zal je minder snel in de verleiding komen om iets te eten wat niet in het schema staat.

Doormiddel van deze manier van trainen probeer ik mijn shape te verbeteren. Voor de klasse Bodyfitness (de wedstrijdklasse waar ik aan deelneem) zijn mijn benen in verhouding tot mijn bovenlijf te grof. Mijn zwakke punt is mijn rug, vandaar dat ik op deze manier train om zo veel mogelijk progressie te boeken voor deze spiergroep.

 

Zwaar gewicht met sets van 5x5 om de kracht in de spier optimaal te vergroten.En sets van 4x12/15 voor het uithoudingsvermogen in de spier. Deze manier van trainen word gebruikt bij de spiergroepen: Rug, Borst, Biceps, Triceps en *Schouders.

 

*Uitgezonderd bij schouders is dat we ook sets van 4x8 (voor massa) en 4x21 (volledig volpompen) gebruiken.

 

Voor de benen wordt er een andere manier van trainen toegepast. Dit omdat we deze spiergroep juist niet willen vergroten of meer spiermassa willen kweken maar om meer definitie te krijgen.

 

Doormiddel van zware oefeningen met lichtgewicht en veel herhalingen proberen we dit te bereiken. Supersets met 15 herhalingen per oefening en vrijwel geen rust zorgen ervoor dat de verbranding optimaal is. Ook zijn er in dit schema ‘Jumpsquats’ toegevoegd om de intensiteit te verhogen.

 

Dit plan is opgesteld door: Jennifer van der Wal

Reviews: Strive for Progress Training

  • 2 Beoordeling(en)
  • 0 Reactie(s)
1 Ster2 Sterren3 Sterren4 Sterren5 Sterren